Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de ruimte. Er treedt geen confectie op zoals dat bij radiatoren het geval is. Er is hierdoor nagenoeg geen temperatuursgelaagdheid in de ruimte waardoor een aangename temperatuur ontstaat. Bij toepassing van vloerverwarming is er een groter stralingsoppervlak met een lagere temperatuur dan bij radiatoren, waardoor de warmte prettig aanvoelt en de luchttemperatuur lager gehouden kan worden. Dit heeft als voordeel dat de ruimte regelmatiger verwarmd kan worden met minder energie. Vloerverwarming is mogelijk door middel van warm water of elektriciteit.

Bij toepassing van warm water worden leidingen in een spiraal in de dekvloer aangebracht. Bij voorkeur is dit gelijktijdig met de bouw van de woning maar het kan ook achteraf worden ingefreesd. Het water wordt door de CV ketel verwarmd tot een temperatuur van maximaal 45 graden. Maar omdat er maar een lage temperatuur benodigd is, kan ook een warmtepomp heel goed voor de verwarming van het water zorgen. Met een verdeler in het systeem is het mogelijk om elk vertrek in temperatuur te regelen. Natuurlijk is het ook mogelijk om koud water door de leidingen te pompen waardoor de ruimtes gekoeld worden. Het koude water wordt bijvoorbeeld gekoeld door het grondwatercircuit van een warmtepomp.

Elektrische vloerverwarming bestaat uit matten die net onder de tegels worden aangebracht of warmtekabels welke, net als vloerverwarming met water, in de dekvloer worden ingestort. Elektrische vloerverwarming kan goed gebruikt worden om zonder grote ingrepen in een bestaande woning vloerverwarming toe te passen.

De vloerverwarming met water maar ook elektrisch kan als hoofdverwarming zonder radiotoren of als bijverwarming worden gebruikt. Bij toepassing als bijverwarming zorgen de radiatoren voor de snelle opwarming van de ruimte en de vloerverwarming voor het op een aangename temperatuur houden van de ruimte.

Prijsopgaaf ontvangen?

Wilt u een prijsopgaaf ontvangen of heeft u een andere vraag? Vul dan onderstaand formulier in. Wij helpen u graag verder.Onleesbaar? vernieuw.

0343-455 620
Zwolsman Leersum BV
Ambachtsweg 14a
3953 BZ Maarsbergen
T 0343-455620
F 0343-455623
info@zwolsman-installatie.nl