Zonnepanelen reinigen

Zonne-installaties zijn niet volledig zelfreinigend.

De vuil- stof- en oliedeeltjes die in de wolken en in de atmosfeer zweven, worden door de regen meegenomen en vallen op de zonnemodules en op het frame van de module. Daarbij verwijdert de regen weliswaar een gedeelte van de aanwezige vervuiling, maar het laat ook nieuwe vervuilingsdeeltjes achter. Vervolgens wordt een deel van het zonlicht tegengehouden door de vervuiling. Dit licht kan niet meer worden gebruikt voor de productie van elektrische energie. Zelfs bij sterke hellingshoeken blijft er vuil achter. Al in het eerste jaar zijn prestatieverminderingen merkbaar en na 2-3 jaar kunnen deze al ca. 14% bedragen, dit hebben officiële studies aangetoond.

Voor de reiniging is het juiste moment doorslaggevend.  Bij nieuwe modules moet de reiniging uiterlijk na 2 jaar voor de eerste keer worden uitgevoerd. Idealiter vind de reiniging in het voorjaar (na de pollenconcentratie) en in de herfst plaats.

Zonder het gebruik van ladders of kranen en vaak ook zonder op het dak te hoeven klimmen, kunnen wij de modules in korte tijd grondig voor u reinigen. Het resultaat is direct zichtbaar en de zonne-opbrengst stijgt al aanzienlijk tijdens het reinigen.

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Prijsopgaaf ontvangen?

Wilt u een prijsopgaaf ontvangen of heeft u een andere vraag? Vul dan onderstaand formulier in. Wij helpen u graag verder.Onleesbaar? vernieuw.

0343-455 620
Zwolsman Leersum BV
Ambachtsweg 14a
3953 BZ Maarsbergen
T 0343-455620
F 0343-455623
info@zwolsman-installatie.nl